roeger, zo rond de jaren 50-60- stonden veel mensen op de Meernbrug te kletsen over van alles en nog wat. Sommige sterke verhalen gingen wel erg ver, vaak werd er geroddeld over wie er niet was of werden ouwe koeien uit de sloot gehaald. Vaak ging het toen nog over voetballen, dus over VV de Meern en het slechte veld aan de Strijkviertel en later achteraan de Meerndijk. Vandaag de dag is de zondag bij VV de Meern taboe...opgeheven!
Toen in de jaren 60 Max Mijderwijk de krant "de Brug" overnam van zijn vader Jaap, was de naam van de krant ontleend aan de Meernbrug, daar immers waren de verse (roddels) verhalen te horen. De Brug was een graag gelezen krantje in het Meernse en later ook Vleuten-Harmelen (Vlemelen).
Vooral toen er veel 1 april artikelen gepubliceerd werden die er erg officieel uitzagen en vele Merenezen er in stonken!.
Deze pagina hier geeft een beetje weer wat er zoal in het Meernse plaatsvindt, gezien door mijn eigen bril en niet altijd serieus te nemen...

Foto

De vraag is, of ze toentertijd al stonden te kleppen op deze brug?
Hier een foto uit(?) met voorop Muziek vereniging de Bazuin, Paardrij vereniging de Voornruiters en erachter voetvolk in optocht over de Meernbrug.
Op deze brug stonden de Merenezen vaak te kwekken! Links nog net te zien: de pui van de kroeg van de gezusters van Straten, de volksnaam zal ik hier maar achterwege laten...bij echte Merenezen is deze wel bekend. Op deze brug is wel heel wat geroddeld toen deze nieuw was...Later ging dat over toen er steeds meer "import" bij kwam.